Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Bigos z młodej kapusty

Opublikowano: 08-07-2013, Kategoria: Danie główne, Obiad, Przepisy, Komentarze: 0
Tagi: , , ,
Bigos z młodej kapusty
Składniki
  • 80-90 dag wołowiny
  • 1 główka kapusty
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 pęczek koperku

Czas przygotowania: 20 min plus 75 min gotowanie


Przepis na: Bigos z młodej kapusty

Share Button

Póki jest młoda kapusta, to korzystam. Dzisiaj zapraszam na bardzo prosty bigos z młodej kapusty właśnie.

Wołowinę kroję na kostkę. Do garnka daję dwie łyżki masła roślinnego i podduszam na nim wołowinę. Tak koło 10-15 minut. Posiekaną kapustę wrzucam do tego samego garnka, przykrywam i na średnim ogniu duszę wszystko około godziny.

Pod koniec duszenia dodaję łyżeczkę vegety, sól i pieprz do smaku. Siekam drobno koperek i po wyłączeniu palnika dodaję go do bigosu. Mieszam wszystko i w ten oto banalny sposób danie jest gotowe :) Smacznego!

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Share Button

Napisz komentarz