Bigos z młodej kapusty
Opublikowano: 08-07-2013, Kategoria: Danie główne, Obiad, Przepisy, Komentarze: 0Tagi: kapusta, koperek, masło roślinne, wołowina
- 80-90 dag wołowiny
- 1 główka kapusty
- 2 łyżki masła roślinnego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka vegety
- 1 pęczek koperku
Czas przygotowania: 20 min plus 75 min gotowanie
Przepis na: Bigos z młodej kapusty
Póki jest młoda kapusta, to korzystam. Dzisiaj zapraszam na bardzo prosty bigos z młodej kapusty właśnie.
Wołowinę kroję na kostkę. Do garnka daję dwie łyżki masła roślinnego i podduszam na nim wołowinę. Tak koło 10-15 minut. Posiekaną kapustę wrzucam do tego samego garnka, przykrywam i na średnim ogniu duszę wszystko około godziny.
Pod koniec duszenia dodaję łyżeczkę vegety, sól i pieprz do smaku. Siekam drobno koperek i po wyłączeniu palnika dodaję go do bigosu. Mieszam wszystko i w ten oto banalny sposób danie jest gotowe :) Smacznego!