Błyskawiczne pasty z tuńczyka
Opublikowano: 12-01-2014, Kategoria: Kanapki i pasty, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Komentarze: 0Tagi: koncentrat pomidorowy, majonez, pieprz, sól, szczypiorek, tuńczyk
pasta I:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
pasta II:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 kopiasta łyżeczka majonezu
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Czas przygotowania: 5 min
Przepis na: Błyskawiczne pasty z tuńczyka
Brakuje Wam czasami pomysłów na przekąskę lub kolację? Jeśli tak, to mam idealne rozwiązanie – kolorowe kanapki z tuńczykiem. Zrobienie pasty z tuńczyka to minuta, może dwie.
Tuńczyka wrzucam do blendera i miksuję na gładką masę. Rozdzielam go do dwóch salaterek. Do pierwszej dodaję koncentrat pomidorowy, odrobinę soli i nieco pieprzu. Mieszam wszystkie składniki.
Do drugiej salaterki dodaję majonez, pokrojony drobno szczypiorek lub szczypior z cebuli, sól i pieprz, no i również mieszam wszystko.
Pozostaje posmarować kanapkę. A do tego idealnie się nada mizuna lub rukola – albo obie rośliny jednocześnie ;) Kawałek sera i pomidor. Barwnie i smacznie.