Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Opublikowano: 09-02-2013, Kategoria: Kanapki i pasty, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Przystawka, Sałatki, Śniadanie, Komentarze: 2
Tagi: , , , ,
Składniki
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków mięty

Czas przygotowania: 10 min


Przepis na: Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Share Button

Lubicie kontrasty smakowe? Czasami potrafią nieźle zaskoczyć, ale przy tym całkiem dobrze się uzupełnić. No i na talerzu robi się dość kolorowo.

Połówki brzoskwiń wyciągam z puszki i otrzepuję nieco z zalewy. Jeśli odrobina zostanie, nie martwię się. W niczym nie będzie przeszkadzała.  Będę układała brzoskwinie na półmisku dziurą po pestce do góry. Żeby nie jeździły i nie przewracały się, odcinam odrobinę spodu.

Tuńczyka przekładam z puszki na sitko i odciskam, żeby był dość suchy. Następnie wkładam go do blendera. Obieram czosnek i dodaję do tuńczyka. Całość miksuję na w miarę jednolite kawałeczki. Dodaję majonez (używam light), doprawiam solą i pieprzem do smaku.

Nakładam teraz otrzymaną pastę na brzoskwinie i dla dopełnienia smaku dodaję do każdej połówki po jednym listku mięty. No i gotowe!

Do brzoskwiń idealnie bułka, bagietka albo tost.

A jeśli wolicie tuńczyka bardziej tradycyjnie, możecie użyć pasty po prostu do posmarowania pieczywa. Smacznego!

_

Share Button

2 Odpowiedzi do tej pory.

  1. karmel-itka pisze:

    intrygujące połączenie.

Napisz komentarz