Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Kawa miodowa

Opublikowano: 05-02-2013, Kategoria: Napoje, Przepisy, Komentarze: 2
Tagi: , , ,
Składniki
  • filiżanka espresso lub kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 50 ml mleka kondensowanego
  • szczypta cynamonu

 

 

 

Czas przygotowania: 5 min


Przepis na: Kawa miodowa

Share Button

Senne popołudnie dzisiaj. Mały zastrzyk kofeiny – oto, czego mi potrzeba ;)

Parzę espresso (ale jeśli wolicie inną kawę, choćby rozpuszczalną, to nie widzę przeciwwskazań). Do szklanki daję sporą łyżeczkę miodu. Uwielbiam wielokwiatowy lub lipowy. Inne też mogą być, byle naturalne. Wlewam odrobinę mleka kondensowanego. Następnie delikatnie po ściance wlewam zaparzoną wcześniej kawę. Robią się ładne warstwy – część mleka zmiesza się z kawą, ale część będzie tkwiła w miejscu i odcinała kawę od miodu. No i na koniec szczypta cynamonu. Pięknie pachnie, a jeszcze lepiej smakuje :)

Share Button

2 Odpowiedzi do tej pory.

  1. gin pisze:

    Kawa z miodem…? Tego jeszcze nie próbowałam. A wygląda ślicznie :)

Napisz komentarz