Kawa miodowa
Opublikowano: 05-02-2013, Kategoria: Napoje, Przepisy, Komentarze: 2Tagi: cynamon, kawa, miód, mleko
- filiżanka espresso lub kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka miodu
- 50 ml mleka kondensowanego
- szczypta cynamonu
Czas przygotowania: 5 min
Przepis na: Kawa miodowa
Senne popołudnie dzisiaj. Mały zastrzyk kofeiny – oto, czego mi potrzeba ;)
Parzę espresso (ale jeśli wolicie inną kawę, choćby rozpuszczalną, to nie widzę przeciwwskazań). Do szklanki daję sporą łyżeczkę miodu. Uwielbiam wielokwiatowy lub lipowy. Inne też mogą być, byle naturalne. Wlewam odrobinę mleka kondensowanego. Następnie delikatnie po ściance wlewam zaparzoną wcześniej kawę. Robią się ładne warstwy – część mleka zmiesza się z kawą, ale część będzie tkwiła w miejscu i odcinała kawę od miodu. No i na koniec szczypta cynamonu. Pięknie pachnie, a jeszcze lepiej smakuje :)
Kawa z miodem…? Tego jeszcze nie próbowałam. A wygląda ślicznie :)
Koniecznie spróbuj! Zdrowiej niż z cukrem, a przy tym zupełnie inny smak :)