Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Kotlet schabowy w panierce z płatków jęczmiennych

Opublikowano: 21-03-2013, Kategoria: Danie główne, Obiad, Przepisy, Komentarze: 0
Tagi: , , ,
Kotlet schabowy w panierce z płatków jęczmiennych
Składniki
  • 4 kotlety schabowe
  • 2 jajka
  • 1 szkl. płatków jęczmiennych
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • dodatki (4 ziemniaki, bukiet jarzyn)

Czas przygotowania: 20 min


Przepis na: Kotlet schabowy w panierce z płatków jęczmiennych

Share Button

Kotlet schabowy to chyba taka nasza typowa polska potrawa. Jednak ile lat można jednak jeść to samo? ;) Proponuję panierować go tym razem w płatkach jęczmiennych.

Kotlety rozbijam. Solę i doprawiam pieprzem z obu stron. Następnie zamaczam w jajku i obtaczam w płatkach jęczmiennych. Smażę chwilę z obu stron, aż płatki nabiorą lekko złotawego koloru.

Kotlet ma zupełnie inny smak niż w panierce z bułki tartej. Jest też moim zdaniem bardziej sycący. Do niego proponuję dosłownie jednego ziemniaka i bukiet jarzyn przygotowanych na parze. Zdecydowanie polecam tak panierowany schab, odrobinę inny i nieco zdrowszy. Smacznego!

Kotlet schabowy w panierce z płatków jęczmiennych

Kotlet schabowy w panierce z płatków jęczmiennych

Kotlet schabowy w panierce z płatków jęczmiennych

Share Button

Napisz komentarz