Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Pasta jajeczna

Opublikowano: 13-02-2013, Kategoria: Kanapki i pasty, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Śniadanie, Komentarze: 2
Tagi: , ,
Pasta jajeczna
Składniki
  • 5 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 2-3 łyżki musztardy
  • sól
  • pierz

 

Czas przygotowania: 5 min plus ugotowanie jajek


Przepis na: Pasta jajeczna

Share Button

Odwieczny dylemat – co na kanapkę. Past ciąg dalszy. Dziś taka szybka pasta jajeczna, czyli odrobina słońca na talerzu.

Gotuję jaja na twardo i chłodzę je. Rozgniatam jaja – widelcem, tłuczkiem do ziemniaków – metoda dowolna, byle rozdrobnić delikwentów ;) Dodaję masło, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam wszystko i na tym właściwie się kończy.

Przydałaby się jeszcze odrobina szczypiorku, ale w sklepie był marny, a z racji śniegu, który zalega w ogrodzie, ciężko zerwać z grządki ;) Ale jeśli macie, to zdecydowanie posypcie kanapkę!

Pasta jest według mnie najlepsza, kiedy jajka nie są zupełnie zimne. Wtedy masło cudownie się rozpływa. Raczej nie podaję pasty zrobionej dzień wcześniej – wyciągnięta z lodówki mi nie smakuje. A jest na tyle prosta w przygotowaniu, że warto poświęcić 5 minut i mieć świeżą. Smacznego!

 

Pasty i smarowidła

Share Button

2 Odpowiedzi do tej pory.

  1. Prosto, smacznie i treściwie:)

  2. Klucha pisze:

    Ja też często robie taką pastę. Niestety u mnie nie obejdzie się bez majonezu :)

Napisz komentarz do Inspirowane smakiem