Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Pasta twarogowa

Opublikowano: 02-02-2013, Kategoria: Kanapki i pasty, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Śniadanie, Komentarze: 1
Tagi: , , , , ,
Składniki
  • 25 dag twarogu
  • 2 łyżki masła
  • 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku

 

Czas przygotowania: 5 min


Przepis na: Pasta twarogowa

Share Button

Czasami nie wiadomo, co przygotować na śniadanie lub kolację. A ile można jeść kromę z żółtym serem? :) Na tę okoliczność najlepsze są pasty do kanapek.

Dziś pasta z sera białego. Ser uwielbiam w każdej postaci. Na słodko, na słono, na kwaśno. Przygotowanie pasty z niego zajmuje dosłownie parę minut.

Twaróg rozgniatam widelcem i dodaję do niego masło, słodką paprykę w proszku i przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam, żeby uzyskać w miarę jednolitą konsystencję i kolor. Jaka pasta jest, każdy widzi ;) Żeby smarowidełko było radośniejsze, jeszcze kawałek pomidora, nieco rzodkiewki (w domu mam akurat białą rzodkiew, czyli popularny sopel lodu), no i odrobina zieleniny. Smacznego!

Share Button

Jedna odpowiedź do tej pory.

  1. Kluskaaa pisze:

    Super pomysł połączenia twarogu z przecierem :)

Napisz komentarz