Pasta twarogowa
Opublikowano: 02-02-2013, Kategoria: Kanapki i pasty, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Śniadanie, Komentarze: 1Tagi: masło, papryka, pomidor, przecier pomidorowy, rzodkiewka, twaróg
- 25 dag twarogu
- 2 łyżki masła
- 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
- słodka papryka w proszku
Czas przygotowania: 5 min
Przepis na: Pasta twarogowa
Czasami nie wiadomo, co przygotować na śniadanie lub kolację. A ile można jeść kromę z żółtym serem? :) Na tę okoliczność najlepsze są pasty do kanapek.
Dziś pasta z sera białego. Ser uwielbiam w każdej postaci. Na słodko, na słono, na kwaśno. Przygotowanie pasty z niego zajmuje dosłownie parę minut.
Twaróg rozgniatam widelcem i dodaję do niego masło, słodką paprykę w proszku i przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam, żeby uzyskać w miarę jednolitą konsystencję i kolor. Jaka pasta jest, każdy widzi ;) Żeby smarowidełko było radośniejsze, jeszcze kawałek pomidora, nieco rzodkiewki (w domu mam akurat białą rzodkiew, czyli popularny sopel lodu), no i odrobina zieleniny. Smacznego!
Super pomysł połączenia twarogu z przecierem :)