Pieczywo czosnkowe
Opublikowano: 14-01-2014, Kategoria: Kanapki i pasty, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Komentarze: 0Tagi: bułki, czosnek, masło roślinne, pieprz, ser żółty, sól, suszona bazylia
- 4 bułki
- 4 ząbki czosnku
- 2 duże łyżki masła roślinnego
- suszona bazylia
- sól
- pieprz
- 2 plastry sera żółtego
Czas przygotowania: 10 min
Przepis na: Pieczywo czosnkowe
Karnawał w toku i wszędzie widzę coś na słodko. A tymczasem najbardziej pachnie mi czosnek. I dzisiaj taka oto prosta kolacja.
Ścieram czosnek na tarce (na małych oczkach). Można posiekać drobno nożem. Tym razem praski nie polecam, bo szkoda, żeby wyciekł cały sok. Mieszam go z masłem, bazylią (ile kto lubi), do smaku można doprawić solą i pieprzem. Kroję bułki na połówki i smaruję każdą z nich. Teraz kroję drobno ser żółty i dla okrasy dorzucam na każdą połówkę bułki. Wstawiam do mocno nagrzanego piekarnika na 5-10 min (w zależności jakie mi się pieczywo trafiło). Kiedy bułki zaczynają się rumienić, można zajadać. Smacznego!