Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Surówka z kapusty pekińskiej

Opublikowano: 05-04-2013, Kategoria: Dodatki, Obiad, Przepisy, Komentarze: 2
Tagi: , , ,
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 marchew
  • 1 por
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 saszetka oleju sezamowego (30 ml)

Czas przygotowania: 10 minut


Przepis na: Surówka z kapusty pekińskiej

Share Button

Wiosna wreszcie się zbliża. Już czuć w powietrzu. Może krokusy jakoś jeszcze powstaną spod tej śnieżnej czapy. W każdym razie aż się prosi, aby na stole zaczęło się pojawiać więcej surówek.

Dzisiaj szybka surówka z kapusty pekińskiej. Pisać szczególnie nie ma o czym. Kapustę kroję drobno, marchew ścieram na grubych oczkach, pora drobno siekam, pozostałymi składnikami doprawiam. I na końcu olej. Ostatnio dostałam olej sezamowy w saszetce. Firma biolevita nie była mi wcześniej w ogóle znana. W każdym razie jak zdążyłam się później dowiedzieć, produkuje właśnie oleje sałatkowe.

Wypróbowałam w końcu ten olej. Ma dość intensywny smak i na pewno nieco zaskakujący. Pierwszy kęs może być z lekka szokujący dla podniebienia przyzwyczajonego do oliwy z oliwek i zwykłego oleju. Ale już przy drugim jest po prostu smaczny i pachnący. Tak więc ze spokojnym sumieniem mogę ten olej polecić (ach, żeby mi jeszcze płacili za tę reklamę ;)

Smacznego!

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Share Button

2 Odpowiedzi do tej pory.

  1. Proste a jakie smaczne !


    Pozdrawiam i zapraszam na kulinarnyblog.pl

  2. Klaudia pisze:

    Często robię surówkę z kapusty pekińskiej tylko w wersji z jabłkiem i ogórkiem kiszonym :)
    Ta wygląda pięknie skuszę się na taką

Napisz komentarz