Twarożek z rzodkiewką
Opublikowano: 24-02-2013, Kategoria: Kanapki i pasty, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Śniadanie, Komentarze: 1Tagi: cebulka dymka, rzodkiewka, śmietana, twaróg
- 25 dag twarogu
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 cebulka dymka
- 3 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
Czas przygotowania: 10 min
Przepis na: Twarożek z rzodkiewką
Weekend dobiega końca. Obiad był konkretny, więc na wieczór coś lżejszego. Twarożek z rzodkiewką i cebulką. Niby można kupić gotowca, ale cóż to jest wymieszać ser z ulubionymi składnikami i doprawić po swojemu? Pestka :)
Ser wrzucam do miski i rozgniatam go widelcem, dodaję sól, pieprz i śmietanę. Myję rzodkiewkę, żeby ziemia nie zgrzytała mi między zębami – jakoś nie przepadam ;) Kroję ją na kostkę. Szczypior z cebulki też drobno kroję i kiedy ser jest już dobrze rozmieszany, dodaję rzodkiewkę i szczypior. Pozostaje posmarować pieczywo.
Zapewne macie wiele pomysłów na twaróg. To chyba moja ulubiona wersja twarożku. Do tego genialna w swojej prostocie i tak kolorowa, że po prostu chce się ten serek zjeść! Smacznego!
Przepyszne!!!!