Check Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Twitter

Wiosenna naleśnikowa przekąska

Opublikowano: 28-02-2013, Kategoria: Danie główne, Kolacja, Przekąska, Przepisy, Komentarze: 0
Tagi: , , , ,
naleśnikowa przekąska
Składniki
  • naleśniki z tego przepisu
  • szynka parmeńska (lub podobna) - po jednym plastrze na naleśnik
  • roszponka
  • czerwona papryka
  • dip czosnkowy z tego przepisu

Czas przygotowania: 15 min plus 60 min smażenie


Przepis na: Wiosenna naleśnikowa przekąska

Share Button

Słońce dziś cudownie zaświeciło. To chyba najcieplejszy dzień od początku roku. I aż się prosiło, żeby na talerzu wylądowało coś zielonego. Padło na naleśniki…

Zanim zrobię naleśniki, przygotowuję szybciutko dip czosnkowy z tego przepisu.

Naleśniki z kolei robię według tego przepisu. Ale zamiast mleka daję piwo. Naleśniki są lżejsze, nie takie tłuste i smakowo bardziej mi pasują do niesłodkiego nadzienia.

Kiedy naleśniki mam już gotowe, na każdym kładę plaster szynki, na nim umytą i osuszoną roszponkę oraz pokrojoną na paski czerwoną paprykę. Roluję naleśnik i kroję na 4 części, żeby wygodnie było wziąć do ręki, kiedy się już zasiądzie przed telewizorem ;) Naleśników wychodzi całe mnóstwo, więc można bez problemu zaprosić znajomych. Przekąska jest kolorowa, a dip podkreśla jej smak.

To tylko propozycja nadzienia, ale jeśli lubicie inną sałatę albo wolicie żółtą czy pomarańczową paprykę, testujcie :) Te naleśniki równie dobrze można zjeść na ciepło i na zimno. Smacznego!

naleśnikowa przekąska

naleśnikowa przekąska

Share Button

Napisz komentarz